2018. június 18., hétfő

Klónok támadása és a Hot Buzzok

Az első bemutatós blogposztomban egy ul wobbler lesz terítéken,ahogy említettem egy másik,sokszor vitaindító témával karöltve.
Mai világban rengeteg és még rengetegebb wobbler áll a rendelkezésre a pergető pecásoknak.
Az utóbbi években egyre több lett a kisebb méretű patakpecákra is alkalmas műhalak száma. Rengeteg féle van ebből is..jók és kevésbé jók egyaránt. Mai bemutatónkban a Trabucco testvérmárkájának a Rapture-nak a Hot Buzz modeljét fogjuk kicsit jobban megnézni.


         Balra a szintén domis-pisztrángos Hot Bean csali mellett a kis "bucifejű" Hot Buzz.


Első látásra olyan fura látványt nyújt a nagy buci feje. Aztán egyre több ideig nézegetve már egészen megszokott lesz. Egyszerű de jól bevállt forma ez. Kis mérete ellenére (25mm) egészen jól dobható kis csali. Súlya is a méretéhez megfelelő 2.5 gramm. Mélyretörő a kisfickó, a leírt adatok szerint kb 0-0.5 m mélységig veret lefelé,ami a sekélyebb patakokban pont megfelelő. Ezek az adatok teljesen helytállóak amiket megadott a gyártó. Rengeteg féle színben pompázik,szinte minden színvariáció megtalálható a kínálatban. Ezzel kielégítve a halak és nem utolsó sorban a horgásztársak igényeit is.
Több gyártó is kínálja ezt a formájú modellt. Megtalálható a DAM termékei között is és az aliexpress bugyraiban is. Rapture annyiban "extrázza" meg a dolgot hogy alapból felkínálja a az egy ágú,szakáll nélküli!!!!! horog választási lehetőségét is. Nekem ez nagyon fontos,mivel alapból minden wobblerem horgait cserélem egyből egyágú,szakáll nélkülire. Ezek a vadvízi halak megérdemlik a minél kíméletesebb bánásmódot. Emellett rengeteg olyan extra színben is forgalmazzák amik más gyártónál nem elérhetőek. Idén megjelentek a Rapture-nál a matt festésű feltűnő színek is...pink...narancssárga..fekete....stb. és a "Cluster colour" névre hallgató modellek amelyek eddig teljesen szokatlan "fröcsetes" színezést kapnak. Mint tudjuk a pecások mellett a halak is kedvelik az újdonságokat. Kíváncsi leszek,ezt a modellt még nem próbáltam eddig. Feltünően jól dobható a Hot Buzz,ami szerintem a jó súlyelosztásnak és a dobásiránynak megfelelő áramvonalasságnak köszönhető. Ugyanis a kis cseppforma dobáskor pont a legáramvonalasabb irányában száguld a kiszemelt hely felé. Mozgása nagyon jól eltalált,vízba érve , a zsinórt megfeszítve egyből szépen veret. Elég intenzív,néha oldalra kicsit kitörő mozgása van. Elég feltűnő lehet a halak számára. Én úgy vettem észre hogy a pataklakó halaknak elég fontos a csali mozgása, ilyen kis gyors folyású vízekben lényeges az intenzív veretés,ami a tesztalanynál pont megvan.
Domi és pisztráng vadászoknak érdemes ezekből a csalikból elrakni párat a dobozba,a feltűnő extravagáns színeivel és a szokatlan mozgásával titkos kis favorit lehet. Egy próbát mindenképpen megér.

Minap az aliexpress-t bújva találtam egy kínai kereskedőnél ezekből a formájú csalikból. Mint tudjuk nincs olyan nevesebb gyártótól származó csalimodell ami ne lenne egy kínai másolata. Árban persze szuper kedvező volt így be is rendeltem egy 10-es csomagot belőle. Hajtott a kíváncsiság hogy mennyivel másabb a keletiek terméke. Meg is jöttek szépen mindenféle színben. Pár szóban....
A test szinte teljesen megegyező,teljesen korrekt festéssel,ami eltérő az a karika és a horgok minősége. Ugyebár a horgokat egyből cseréltem az említett egyágúakra. Teljesen jó,használható minőségben jöttek. Ennyit megértek bőven.


                                          A Rapture Hot Buzz és alatta a kínai klónok.


Na de jön a kérdés hogy akkor miért is éri megvenni több pénzért a hazai kereskedőknél ugyanezt a csalit??!! A megmaradt forintok ellenében azért van pár ok amiért szerintem igen is megéri :

- Ezzel támogatod a hazai kereskedőket,ezáltal is segíted a kishazád gazdaságát

- A boltba betérve tanácsokat és tippeket is kaphatsz a gyakorlott eladótól,ami pl. nekem kezdőnek sokat számít.

-A rapture modellnél alapból felkínálják az egyágú horog lehetőségét,tehát a boltból kijövet a kocsiban már egyből is cserélheted a horgokat :)

-Szintén az előbb említett modellnél olyan színeket is beszerezhetsz ami a kínai gyártónál egyáltalán nincs. Pl: a cluster colour modellek.

-A garancia!! Ha sérült a test vagy nincs meg a kis halacskád egyik szeme,akkor blokkal a kezedben a boltba visszatérve valószínű hogy kérdés nélkül kicserélik a csalidat és elégedettem mehetsz is ki a vízre dobálni. Na ez ugye az aliexpress-es változatnál egy kicsit bonyolultabb dolog.


         Felül a kínaiak,bal oldal az egyetlen német és jobb oldal az olaszok Hot Buzz serege.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése